NEJen zelené potraviny Green Ways

Michaela Vohlídalová

Vinohrady 144
277 42 Obříství
777 731 841
michaela@masazeesme.cz

Dr. Hagiwara

Dr Hagiwara - otec zelené šťávy z Mladého ječmene
Japonský lékař, farmaceut a odborník na zelenou výživu dr. Yoshihide Hagiwara je v oboru zelených potravin světově uznávanou autoritou. Příběh zelené šťávy z Mladého ječmene je vlastně příběhem jeho života. Již jako mladý absolvent farmaceutické fakulty na sebe dr. Hagiwara upozornil, když vyvinul několik úspěšných léků. Postupem času se stal majitelem jedné z největších farmaceutických společností v Japonsku. Pro množství práce však zanedbával vlastní životosprávu – spal 3 hodiny denně a živil se hamburgery, rýží s kari a limonádou. Ani zde na sebe výsledky nenechaly dlouho čekat. Zešedivěl, vypadaly mu zuby a ocitl se na pokraji fyzického i psychického kolapsu, neschopný dále řídit svoji firmu. Bylo mu 38 let. Jako lékař a farmaceut brzy poznal, že na jeho zdravotní stav nemá „syntetická“ medicína lék.


Dr Hagiwara

Nemoc se však stala zlomovým bodem jeho života. Při hledání léku na svoje zdravotní potíže se začal intenzivně zabývat tradičními přírodními léčebnými zdroji: čínskými bylinami a racionální výživou. Prozkoumal a otestoval přes 200 zelených (chlorofyl obsahujících) rostlin. Rostliny lisoval a pracoval s jejich šťávami. Testy jej jednoznačně zavedly k obilovinám, z nichž nejoptimálnější svou komplexností, vyváženým obsahem výživných látek i přijatelnou chutí byly listy mladého ječmene. Výsledkem jeho mnohaletého úsilí nalézt perfektní potravinu s léčebnými účinky byl extrakt zeleného ječmene v prášku, který nazval Green Magma. Chuťově připomíná zelený čaj, čerstvý hrášek nebo špenát. Navíc se pro svou snadnou přípravu hodí do naší uspěchané doby, protože jeho rozmíchání ve vodě trvá jen několik vteřin, a prášek, je-li správně skladován, má velmi dlouhou trvanlivost.

Přínos dr. Hagiwary nebyl jen v objevení kladných komplexních účinků mladého ječmene na lidské zdraví, ale také ve vyvinutí šetrné technologie zpracování a unikátní receptury, umožňující jeho komerční využití a zpřístupnění široké veřejnosti. Za svou práci byl během života několikrát oceněn prestižními cenami japonské a brazilské vlády.

Články a zajímavosti

Z informací, které přišly společně s Mladým ječmenem po jeho uvedení na náš trh, vyplynulo, že jeden z jeho hlavních účinků je příznivé ovlivnění zvýšené hladiny krevního cukru. A protože onemocnění cukrovkou je v naší populaci velmi časté, bylo nasnadě, že ověření tohoto účinku v podmínkách...
Onemocnění lymeskou borreliósou, která je přenášena nejen klíšťaty, sužuje v současnosti velké množství pacientů. Pokud onemocnění postoupí z kožní fáze hlouběji (nejhorší varianta je, že se objeví v mozkomíšním moku), považuje se onemocnění již za nevyléčitelné. Pacienti jsou obtěžování velkým...

Chlorella a rakovina

12.07.2012 08:33
Onkologická onemocnění jsou stále častější. I přes nesporné úspěchy medicíny v posledních letech, jak z hlediska včasné diagnostiky, tak i z hlediska ve svých výsledcích mnohem vyšších procentech úspěšnosti léčby a délky přežití, patří úmrtí v souvislosti s onkologickým onemocněním k druhým...
Čím více se zrychluje životní tempo, tím více se ztrácí mnoho skutečných hodnot z našeho života. Mezi ty nejzákladnější patří, pochopitelně, kvalitní a hodnotná strava. Tak, jak nás doba nutí k neustálému spěchu, tak, jak si nevážíme Matky Přírody a svou činností ji hrubě poškozujeme, tak i...

Enzymy

09.05.2012 21:48
Enzymy - život v organické hmotě "Enzymy jsou substance, které umožňují život. Jsou potřebné pro všechny chemické reakce, které se uskutečňují v lidském těle. Žádné minerály, vitamíny ani hormony nevykonají práci bez enzymů. Naše těla, všechny naše orgány, tkáně a buňky fungují díky enzymům." -...
<< 1 | 2