Proč zelené potraviny?

Proč užívat zelené potraviny

Zelené potraviny se stávají trendem třetího tisícíletí, řada odborníků na výživu po celém světě začíná prosazovat tzv. trend green foods („zelené potraviny“). Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky. Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, proto i přes špeky okolo vlastního pasu umíráme hlady. Znáte rozumější důvod k užívání zelených potravin? Kolik ekologicky pěstované zeleniny denně sníme? Odpověď je jasná: Málo! Jednoduše nám na to nezbývá ani čas, ani finance a mnohdy většinou chybí i jejich dostupnost. K tomu je ještě velká část naší stravy tepelně a chemicky upravována. A přitom je většina účinných látek zlikvidována. Například vitamíny mizí již při teplotě +40°C! Pokud si často „pochutnáváte“ na levné zelenině, zamyslete se, zda byla za tyto peníze i ekologicky pěstována. Zelenina má úžasnou schopnost. Váže na sebe škodliviny a to již při svém pěstování přímo z půdy. Nabízí se tedy další otázka: co máme vlastně jíst a pít? Doplňte svůj stůl o zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu. Uvidíte, co vaše tělo udělá po doplnění toho, co je mu přirozené, ale doposud mu chybělo. Chlorella pyrenoidosa s mladým ječmenem jsou přímo přeplněny tím, co nám "civilizačně postiženým" lidem chybí. Užívají se nejen proto, že nás něco bolí nebo píchá, ale hlavně proto, že máme rozum!

Vyzkoušejte zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu na místo drahých chemických zázraků.

Jaké jsou zelené potraviny?

Jsou dokonalé, protože jsou namíchány přímo od boha, přírodou samou, tak jak to nedokáže žádná laboratoř. Jsou namíchané přesně tak jak potřebujeme a můžeme nejlépe využít. Jedna látka podporuje druhou aby mohla ještě lépe působit, být využita naším organismem. Představují svým mohutným antioxidačním působením hráz proti spoustě nemocí s rakovinou v čele. Jsou lehce uchopitelné, jednoduché na přípravu, ideální do dnešní doby. Dnes se lidé (až na výjimky) již nebudou vracet na louky a poctivě žvýkat a vysávat travní mízu. Jedná se o vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život. Můžete jimi nahradit klasické jídlo třeba večeři a tím pádem zdravě hubnout, ale nestrádat. Jsou schopnými adaptogeny a tudíž jejich účinek na organismus směřuje především k harmonizaci činnosti všech orgánů a systémů a k úpravě jejich funkcí k normálu. Nejsou to klasické léky, proti ničemu nebojují

Zelené potraviny pomůžou tam, kde je zapotřebí zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle

Například:

  • Máte problémy s paradentózou?
  • Trpíte nadváhou?
  • Máte vleklé střevní potíže?
  • Trpíte záněty?
  • Trpíte chudokrevností?
  • Trpíte dnou nebo vysokou hladinou cholesterolu?
  • Máte často angíny a chřipky?
  • Máte bércové vředy?
  • Máte problémy se štítnou žlázou?
  • Pálí vás žáha?
  • Kouříte?
  • Jste vegetariáni a cítíte že vašemu jídelníčku chybí nějaká plnohodnotná složka?
  • Máte kožní chronické problémy?
  • Máte vleklé virové onemocnění? (mononukleozu? HIV?)
  • Trápí vás dlouho limeská borelióza?
  • Máte rádi mastná a smažená jídla?
  • Rádi se opalujete na sluníčku?
  • Trpíte revmatismem, artrózou, svalovými křečemi nebo úponovými bolestmi?
  • Trpíte anorexií nebo bulímií?
  • Máte cukrovku II. typu na dietě nebo na lécích?
  • Hodně sportujete?
  • Jste přepracovaní?
  • Máte problémy s potencí?
  • Trpíte roztroušenou sklerózou?
  • Zjistili vám Alzheimerovu chorobu?
  • Máte po těžké operaci?
  • Máte zlozvyky, kterých se nedokážete zbavit a chcete je kompenzovat?
  • Zjistili vám rakovinu?
  • Jste nespokojeni s počtem vašich vrásek a chcete ošetřit vaše tělo také vnitřní kosmetikou?
  • Trpíte aterosklerózou?
  • Máte změněnou srážlivost krve?
  • Máte stále mírně zvýšenou teplotu?

Výživová hodnota Mladého ječmene a Chlorelly

Jsou to vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla

  • vitamíny (např. velké množství beta-karotenu s ochrannou funkcí proti škodlivým účinkům slunečního záření)
  • minerály
  • stopové prvky
  • aminokyseliny včetně esenciálních-velké množství lyzinu podporuje léčbu infekcí oparem (herpes simplex)
  • nukleové kyseliny, enzymy (v Mladém ječmeni jsou zastoupeny ve velkém množství a s vysokou aktivitou, kterou zajišťuje unikátní metoda výroby)
  • fytolátky (např. velké množství chlorofylu, známého mimo jiné svými protizánětlivými účinky a schopností odstraňovat tělesné pachy)a řada dalších látek.
  • jedinečný růstový faktor (CGF)
  • přírodní antibiotikum Chlorellin
  • vlákninu, která se významně uplatňuje v procesu detoxikace a je nejlepší prevencí nádoru tlustého střeva.
  • vysoký obsah kyseliny listové v nápoji Mladý ječmen.

Jedna lžička ječmenného prášku nám dá tolik vitálních látek co dvě velké hlavy brokolice, syrové, ekologicky pěstované!

 

Detoxikační schopnosti Mladého ječmene a Chlorelly

Způsob, jakým zelené potraviny detoxikují náš organismus se u obou produktů částečně liší. Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť či kadmium), zbytky léků apod. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům. Mladý ječmen obsahuje obrovské množství přírodních antioxidantů, které vychytávají volné radikály. Ty vznikají nejen při metabolismu, ale také v kůži při opalování a jsou jednou z hlavních příčin poškození DNA a následného vzniku nádorových onemocnění. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha dalších chorob. Mladý ječmen a Chlorella snižují kyselost vnitřního prostředí a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např.popodáváníantibiotik. Oba produkty rovněž posilují imunitu organismu a mají významné protizánětlivé účinky.

Chlorella pyrenoidosa

  • omlazuje organismus
  • čistí a zásobuje naše tělo
  • vitalizuje buňky
  • zvyšuje imunitu
  • působí zásadotvorně
  • podporuje trávení
  • stimuluje růst a vývoj člověka
  • působí preventivně proti rakovině
  • pomáhá diabetikům, upravuje metabolismus cukru
  • zmírňuje záněty, vředy a alergie
  • působí proti stresu
  • chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol
  • hojí rány, bércové vředy
  • záněty dásní, afty (dát 1 tabletu do úst a jazykem ji držet v místě aftu)
  • snižuje cholesterol
  • omezuje astmatické záchvaty (obsahuje Mg)
  • je prospěšná u chudokrevnosti
  • má 11 x více vápníku než kravské mléko - prevence osteoporózy
  • opary-doplňuje aminokyselinu Lysin
  • zlepšuje spánek, myšlení a paměť
  • chrání před degenerativním onemocněním
  • prodlužuje mládí buněk - obsahuje unikátní růstový faktor CGF-proti únavě
  • snižuje tělesné pachy

Mladý ječmen

  • léčí nemoci kůže (kožní projev je zrcadlem vnitřních poměrů)
  • zpomaluje buněčného stárnutí
  • pomáha při nadváze
  • je účinný proti zácpě
  • je prospěšný u chudokrevnosti (anémii)
  • zlepšuje výrazně krevní obraz
  • potlačuje růst rakovinných buněk
  • pomáhá při normalizaci hladiny cukrů v krvi
  • je vhodný také u pro přecitlivělé s Crohnovou chorobou
  • pomáhá při pohybových potížích
  • je prospěšný při kardiovaskulárních onemocněních
  • léčí a pomáhá při dýchacích potížích (astmatu)
  • reguluje hladiny cholesterolu, LDL cholesterolu
  • zlepšuje spánek, myšlení a paměť

Články a zajímavosti

Neplodnost a zelené potraviny

18.07.2012 14:28
Zelené potraviny, Chlorella Pyrenoidosa GW a Mladý ječmen GW - neplodnost. Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně nové a nové poznatky a souvislosti. Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí...

Zelené potraviny a kosmetika

18.07.2012 14:24
Zdravá pleť potřebuje kvalitní čištění, tonizaci, výživu, hydrataci a ochranu. Výživa a oxidační ochrana je především v rukou stravy. „Green foods“ - zelené potraviny jsou garantem její kvality. Lze jimi nahradit i jedno denní jídlo, jsou tedy otázkou výběru. Green foods – světový...

Výživa dětí a zelené potraviny

18.07.2012 14:20
Jakmile zelená miminka povyrostou a jsou postupně přikrmována, je možnost začít jim podávat i zelené potraviny. Je to totiž to nejlepší, co po mateřském mléku mohou dostat. Je dokázáno, že v ženském těle (stejně tak jako v mužském) je vysoký obsah nejrůznějších škodlivin.Jejich počet a...

Zelené potraviny a akné

18.07.2012 14:14
Když akné nás životem provází... Akné, česky trudovina, je vždy spojováno s obdobím dospívání a pohlavního dozrávání, kdy probouzející se hormony v našem těle vítězí nad zdravým rozumem a soudností a naše nejbližší okolí má co dělat, aby tuto situaci, spolu s námi, ve zdraví přestálo. Ne vždy...

Přínos zelených potravin v období těhotenství a kojení

18.07.2012 14:08
Pokud Mladý ječmen GW či Chlorellu Pyrenoidusu GW již dlouhodobě užíváte ještě před početím, máte jistotu, že většina škodlivin je z Vašeho organismu již odstraněna a užívání zelených potravin během těhotenství i kojení nepřerušujte. Zelené potraviny dokonale nahrazují různé multikomplexy...

Pravěká řasa jako zázračná potravina

18.07.2012 14:02
Chrání před rakovinou i obezitou Chlorella je jednobuněčná zelená mikrořasa obsahující vitamíny a minerály. Je mimo jiné skvělým doplňkem pro vegetariány, protože obsahuje 58 procent vysoce stravitelné kompletní vegetariánské bílkoviny.    Chlorella, která roste ve sladkovodních...

Zelené a stres

17.07.2012 21:56
Choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu Dnes se domníváme, že choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu. Za stresové situace organismus vylučuje hodně adrenalinu a noradrenalinu. Aby se organismus nedostal do hormonální nerovnováhy, mělo by v této chvíli dojít k fyzické aktivitě...

Časopis Máma a já

12.07.2012 10:02
V časopise Máma a já - červnové číslo 2012, byl otištěn úžasný článek o zelených potravinách. Naskenovaný článek je k nahlédnutí zde (nutno otevřít celé téma Časopis Máma a já): strana 1  strana 2   

Zelené potraviny jako antioxidanty

12.07.2012 08:38
Volné radikály způsobují nemoci Vysoce reaktivní molekuly nazývané "volné radikály" spolupůsobí s buněčnými komponenty a vyvolávají abnormální změny struktur. Tyto změny mohou neopravitelně poškodit buňky a - pokud nejsou neutralizovány - škody způsobené volnými radikály mohou vést k vážným...

Zelené potraviny a chudokrevnost

12.07.2012 08:36
V každém lidském těle koluje 5,5 - 6 litrů krve. Jednou z nejdůležitějších funkcí krve je přenos kyslíku. Bez něj není života. Ten se naváže na červené krevní barvivo - hemoglobin a červené krvinky jej pak transportují po těle. V důsledku nedostatku hemoglobinu dochází k poklesu zásobování orgánů...
1 | 2 >>