NEJen zelené potraviny Green Ways

Michaela Vohlídalová

Vinohrady 144
277 42 Obříství
777 731 841
michaela@masazeesme.cz

Neplodnost a zelené potraviny

18.07.2019 14:28

Zelené potraviny, Chlorella Pyrenoidosa GW a Mladý ječmen GW - neplodnost.

Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně nové a nové poznatky a souvislosti. Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí takzvaných zelených miminek, kdy jejich matky, které byly předtím dlouhodobě léčené pro neplodnost, po dlouhodobějším užívání Mladého ječmene, přes všechna pesimistická rodinná i lékařská očekávání otěhotní, a to je velkým překvapením nejen pro ně samotné a jejich partnery, ale především pro jejich lékaře gynekology. V uplynulých třech letech jsem zaznamenal sedm takto počatých miminek a po zvážení všech skutečností a i podle názoru samotných maminek má právě Mladý ječmen tu největší zásluhu na tom, že se tak stalo.

Čemu přičíst tenhle úspěch?

Jak mnozí z vás vědí, zelené potraviny mají na náš organizmus komplexní účinek.
Mezi základní vlastnosti Mladého ječmene patří adaptogenní účinek, což je harmonizující vliv zelených potravin jak na fyzický, tak i psychický stav těla. Ten přispívá k tomu, aby se upravily utlumené či zvýšené hormonální funkce nejen ženských pohlavních orgánů, ale i všech spolupodílejících se systémů, např. štítné žlázy a hypofýzy. V praxi to znamená především pravidelný menstruační cyklus, který je i předpokladem správné ovulace.
Dalším významným účinkem je protizánětlivé působení Mladého ječmene, které napomáhá zlikvidovat záněty adnex, tedy vaječníků a vejcovodů. Stejný účinek se uplatní i u chronických zánětů dělohy a pochvy. Důležité je odstranit nejen tyto záněty, ale všechna zánětlivá ložiska v těle, protože se tak významně zvýší jeho obranyschopnost a vše začíná fungovat tak, jak by mělo, tedy normálně.
Mohutný antioxidační účinek chrání vznikající a rostoucí vajíčko před degenerativními změnami a napomáhá tak jeho zdravému vývoji a dozrání. Stejně tak příznivě působí i na děložní sliznici a tím připravuje místo budoucího zahnízdění oplodněného vajíčka.
Živiny, které s sebou Mladý ječmen do organismu přináší, jsou pak důležitým předpokladem všech předchozích dějů, protože jsou nezbytné pro správnou funkci imunitního systému a jednotlivých metabolických dějů.

Neméně významný je i očistný účinek Mladého ječmene. Odstranění jedovatých látek z těla nejen znamená mnohdy zásadní předpoklad spěšného oplodnění vajíčka a následného donošení plodu, ale zároveň chrání i plod samotný před budoucími zdravotními komplikacemi. Je totiž zjištěno, že během vývoje plodu dokáží jedovaté látky a těžké kovy obsažené v těle matky prostupovat přes placentu do vyvíjejícího se plodu. Takže po narození dítěte má sice maminka o 50 % těchto látek méně, jenže těch zbývajících 50% se neztratilo, má je v sobě právě narozené miminko. Proto je velmi důležité tyto látky odstranit ještě dříve, než dojde k početí, a to právě zelené potraviny při dlouhodobém a pravidelném užívání velmi dobře umějí.

Abychom však nenechávali vše jen na ženách – i mužská neplodnost se významně na tomto problému podílí. Nejčastějším problémem u mužů je malé množství ejakulátu, snížená pohyblivost spermií či vývojová degenerace spermií nebo jejich následné poškození vlivem chronických zánětů prostaty a močových cest. Negativně na spermie působí i všudypřítomná oxidační činidla, jedovaté látky a vysoká koncentrace těžkých kovů v organizmu. Navíc většina mužů trpí nedostatkem živin (především zinek a selen), které jsou základním předpokladem vzniku dostatečného množství kvalitního spermatu. Zelené potraviny dokáží tyto nepříznivé okolnosti zvrátit. Navíc jsou výborným zdrojem energie a vitality, která mnohým mužům schází, takže podstata jejich neplodnosti nemusí být ani tak ve výše uvedených problémech, ale v přirozené lidské vlastnosti – lenivosti.

A tak, chceme-li zabránit vymření vodníků v Čechách a na Slovensku po meči či po přeslici, sáhněme po zelených potravinách, ať máme sílu Zelená miminka nejen stvořit, ale i řádně vychovat.
Nejdůležitější je však to, že zelené potraviny nám zaručí, že miminka i my budeme kypět zdravím a dobrou náladou.

Autor článku: MUDr. Lacina