Vitamín C

Vitamin C - všelék

Psal se rok 1734. Jedna anglická briga vyplula na moře směrem na Grónsko. Na palubě brzy vypukl obávaný skorbut (kurděje). Jeden z námořníků již zemřel. Protože se kapitán obával rozšíření "nákazy" (nemoc se tehdy považovala za nakažlivou), přistál bez okolků u jednoho neobydleného ostrova, nechal položit těžce nemocného námořníka do bujně rostoucí trávy a plul dál. Mnozí by dnes měli měli při takovém - tehdy ne vůbec neobvyklém - postupu výčitky svědomí, ve skutečnosti tím ale námořníkovi zachránil život. Neboť o několik měsíců později byl domněle obětovaný muž zpátky ve vlasti a tam se stal událostí dne. Co se vlastně stalo? Zcela vyčerpaný námořník měl právě tolik energie, aby žvýkal trávu kolem sebe. A přitom se během krátké doby uzdravil, neboť čerstvé výhonky trávy obsahují mnohem více vitamínu C, než třeba jižní ovoce, ať pomeranče, citróny nebo ananasy. Nakonec se mohl vrátit jinou lodí domů. z článku MUDr. Petra Sedláčka - vit. C - všelék Dále píše - pokud se chceme dostat blíže k tajemství, musíme přijmout následující fakt: vitamín C není kyselina askorbová. Živý Vitamín C je i souhrnem různých doprovodných látek kolem kyseliny L- ascorbové. Naproti tomu vitamín C z drogerií, lékáren, jako aditivo v potravinách je izolovanou, syntetickou cestou vyrobenou umělou substancí. Naše tělo není zařízeno na příjem izolované kyseliny askorbové, protože se v čisté formě nevyskytuje. O rizicích dlouhodobého užívání syntetického vitamínu C nemluvě.

Komplexní přírodní vitamín C:

  • udržuje kolagenní vlákna ve tvaru a schopnosti se přizpůsobovat
  • tedy anti -aging efekt - udržení mladosti
  • tedy udržení stability kapilár - zachování mikrocirkulace
  • podporuje "fagocytózu" - vytváření imunitního systému
  • důležitý pro metabolismus železa
  • ochranný účinek před jedy
  • neutralizuje nitrosaminy (uzené),
  • neutralizuje nitráty (dusičnany) komerční zelenina
  • zajišťuje, aby se těžké kovy udržely v roztoku, čímž se zvyšuje šance, že se neuloží, ale vyplaví
  • působí očistně při zátěžích acetaldehydem, cyklickými uhlovodíky
  • Velmi silné antioxidační vlastnosti - redukuje oxidační stres (ochrana před arteriosklerotickými změnami, zánětlivým revmatismem, nádorovým bujením a zrychlením průběh ustárnutí)
  • chrání srdce, cévy stejně jako klouby proti artróze
  • Velmi spolehlivý proti oxidaci LDL - cholesterolu - ochrana proti srdečním infarktům a mozkovým příhodám
  • vhodný pro lidi s depresí - ovlivňuje hormonální skladbu vracející dobrou náladu
  • výborný pro diabetiky stejně tak pro lidi s poruchami mozkových funkcí
  • už před 20-ti lety označili experti vit. C jako "jediné antialergikum bez vedlejších účinků" a přitom jistě účinkující. Pokud Vás překvapuje tato informace a dáváte si ji do souvislosti s konvenční medicínským postupem, odpovídá na to bez příkras prof. Paul Luth: "trh s léky nabízí vlastní antialergické prostředky, a nemá proto zájem, aby dal slovo cenově výhodné a nepatentované konkurenci. Pak se často předepisují steroidní hormony, hýřící vedlejšími účinky a antrihistaminika. A přitom už v roce 1965 Dawson s Westem prokázali, že komplexní vitamín C může zachránit život i při nejtěžší alergické krizi, anafylaktickém šoku."
  • I oficiální medicína jej uznává jako nejlepší prostředek proti šedému zákalu, pomáhá i proti zelenému zákalu a může snižovat i nitrooční tlak.
  • Samostatnou kapitolou je vitamín C a rakovina.
  • Výzkum zaměřený na podávání vysokých dávek vit. C při onkologických onemocněních (Pauling, Cameron, Campbell) byl sice vzat na vědomí, nicméně byl částí lékařské veřejnosti považován za sporný.
  • Dnes se v tomto směru experimentuje mnohem méně. Proč? Také zde hrají roli zákonitosti chodu medicíny. Terapie vitamínem C neslibuje žádné velké zisky. Na druhé straně je vitamín C sice cenný podpůrný prostředek, ale uzdravení není garantováno se zvyšující se denní dávkou. Tady je zapotřebí uvědomit si, že Pauling a druzí pracovali výhradně se syntetickým vitamínem. Nikdo nevyzkoušel nabízející se možnost přírodního vitamínu, eventuálně v menších dávkách. Faktem zůstává, že Národním onkologickým institutem USA vedený výzkum G. Blocka před 10-ti lety uvádí závěr, že při vysoké koncentraci vitamínu C v krvi bylo riziko rakoviny o 50% nižší.
  • Vitamín C a mrtvice: v Japonsku pozorovali 20 let vybranou skupinu obyvatel s důrazem na výskyt mrtvice. Byly vyšetřovány nejrůznější rizikové faktory, ale vyšel najevo ochranný efekt výhradně související s vitamínem C. Všechny ostatní faktory a vlivy se ukázaly jako vedlejší.

Některé dámy bude chtít užívat vit. C např. z důvodu omlazení. Používají drahou kosmetiku, aby jejich pleť stárla co nejpomaleji. Přírodní, komplexní Vit. C, jim přinese nejméně tentýž efekt.
Ale je spousta lidí, kteří by měli užívat vit. C, protože jim hrozí některá z konkrétních civilizačních nemocí.
Pomůžete jim objevit Mladý ječmen?

A tak i Vy užívejte přírodní komplexní vitamín C.

Výborným zdrojem přírodního komplexního vitamínu C je čerstvá šťáva z výhonků obilních travin. Vzpomeňte jen na příběh námořníka anglické brigy.

Užívejte denně 2 - 3 zelené džusy z Mladého ječmene. (vylisovaná šťáva z výhonků, sušená spec. technologií se zachováním prakticky plné nutriční hodnoty)

Kromě přírodního vitamínu C, Vaše tělo dostane komplex dalších synergicky působících vitamínů A, vitamíny skupiny B, karoteny a karotenoidy. Ušetříte.

Navíc získáte pro tělo velmi důležité minerály - vápník, draslík, hořčík, železo, křemík, sodík, chróm, atd.

A jako bonus cenné aminokyseliny: alanin, arginin, fenylalalnin, prolin, lysin, atd. Ale především je Mladý ječmen živou enzymoterapií:

SOD, cytochromoxidáza, peroxidáza, transhydrogenáza,...
A když uvážíte vysoký obsah chlorofylu, tohoto osvěžovače krve a ranhojiče a připomenete sobě i druhým, že Mladý ječmen je obranou proti převážně překyselující stravě - svým zásadotvorným působením pomáhá vnitřnímu prostředí proti plísním, bakteriím a virům, pak je napováženou nepřijmout jej jako absolutně dokonalý trend směřující ke zdraví.
Začínáte si uvědomovat,
jsme to co jíme...

Články a zajímavosti

Neplodnost a zelené potraviny

18.07.2012 14:28
Zelené potraviny, Chlorella Pyrenoidosa GW a Mladý ječmen GW - neplodnost. Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně nové a nové poznatky a souvislosti. Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí...

Zelené potraviny a kosmetika

18.07.2012 14:24
Zdravá pleť potřebuje kvalitní čištění, tonizaci, výživu, hydrataci a ochranu. Výživa a oxidační ochrana je především v rukou stravy. „Green foods“ - zelené potraviny jsou garantem její kvality. Lze jimi nahradit i jedno denní jídlo, jsou tedy otázkou výběru. Green foods – světový...

Výživa dětí a zelené potraviny

18.07.2012 14:20
Jakmile zelená miminka povyrostou a jsou postupně přikrmována, je možnost začít jim podávat i zelené potraviny. Je to totiž to nejlepší, co po mateřském mléku mohou dostat. Je dokázáno, že v ženském těle (stejně tak jako v mužském) je vysoký obsah nejrůznějších škodlivin.Jejich počet a...

Zelené potraviny a akné

18.07.2012 14:14
Když akné nás životem provází... Akné, česky trudovina, je vždy spojováno s obdobím dospívání a pohlavního dozrávání, kdy probouzející se hormony v našem těle vítězí nad zdravým rozumem a soudností a naše nejbližší okolí má co dělat, aby tuto situaci, spolu s námi, ve zdraví přestálo. Ne vždy...

Přínos zelených potravin v období těhotenství a kojení

18.07.2012 14:08
Pokud Mladý ječmen GW či Chlorellu Pyrenoidusu GW již dlouhodobě užíváte ještě před početím, máte jistotu, že většina škodlivin je z Vašeho organismu již odstraněna a užívání zelených potravin během těhotenství i kojení nepřerušujte. Zelené potraviny dokonale nahrazují různé multikomplexy...

Pravěká řasa jako zázračná potravina

18.07.2012 14:02
Chrání před rakovinou i obezitou Chlorella je jednobuněčná zelená mikrořasa obsahující vitamíny a minerály. Je mimo jiné skvělým doplňkem pro vegetariány, protože obsahuje 58 procent vysoce stravitelné kompletní vegetariánské bílkoviny.    Chlorella, která roste ve sladkovodních...

Zelené a stres

17.07.2012 21:56
Choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu Dnes se domníváme, že choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu. Za stresové situace organismus vylučuje hodně adrenalinu a noradrenalinu. Aby se organismus nedostal do hormonální nerovnováhy, mělo by v této chvíli dojít k fyzické aktivitě...

Časopis Máma a já

12.07.2012 10:02
V časopise Máma a já - červnové číslo 2012, byl otištěn úžasný článek o zelených potravinách. Naskenovaný článek je k nahlédnutí zde (nutno otevřít celé téma Časopis Máma a já): strana 1  strana 2   

Zelené potraviny jako antioxidanty

12.07.2012 08:38
Volné radikály způsobují nemoci Vysoce reaktivní molekuly nazývané "volné radikály" spolupůsobí s buněčnými komponenty a vyvolávají abnormální změny struktur. Tyto změny mohou neopravitelně poškodit buňky a - pokud nejsou neutralizovány - škody způsobené volnými radikály mohou vést k vážným...

Zelené potraviny a chudokrevnost

12.07.2012 08:36
V každém lidském těle koluje 5,5 - 6 litrů krve. Jednou z nejdůležitějších funkcí krve je přenos kyslíku. Bez něj není života. Ten se naváže na červené krevní barvivo - hemoglobin a červené krvinky jej pak transportují po těle. V důsledku nedostatku hemoglobinu dochází k poklesu zásobování orgánů...
1 | 2 >>