Dr. Hagiwara

Dr Hagiwara - otec zelené šťávy z Mladého ječmene
Japonský lékař, farmaceut a odborník na zelenou výživu dr. Yoshihide Hagiwara je v oboru zelených potravin světově uznávanou autoritou. Příběh zelené šťávy z Mladého ječmene je vlastně příběhem jeho života. Již jako mladý absolvent farmaceutické fakulty na sebe dr. Hagiwara upozornil, když vyvinul několik úspěšných léků. Postupem času se stal majitelem jedné z největších farmaceutických společností v Japonsku. Pro množství práce však zanedbával vlastní životosprávu – spal 3 hodiny denně a živil se hamburgery, rýží s kari a limonádou. Ani zde na sebe výsledky nenechaly dlouho čekat. Zešedivěl, vypadaly mu zuby a ocitl se na pokraji fyzického i psychického kolapsu, neschopný dále řídit svoji firmu. Bylo mu 38 let. Jako lékař a farmaceut brzy poznal, že na jeho zdravotní stav nemá „syntetická“ medicína lék.


Dr Hagiwara

Nemoc se však stala zlomovým bodem jeho života. Při hledání léku na svoje zdravotní potíže se začal intenzivně zabývat tradičními přírodními léčebnými zdroji: čínskými bylinami a racionální výživou. Prozkoumal a otestoval přes 200 zelených (chlorofyl obsahujících) rostlin. Rostliny lisoval a pracoval s jejich šťávami. Testy jej jednoznačně zavedly k obilovinám, z nichž nejoptimálnější svou komplexností, vyváženým obsahem výživných látek i přijatelnou chutí byly listy mladého ječmene. Výsledkem jeho mnohaletého úsilí nalézt perfektní potravinu s léčebnými účinky byl extrakt zeleného ječmene v prášku, který nazval Green Magma. Chuťově připomíná zelený čaj, čerstvý hrášek nebo špenát. Navíc se pro svou snadnou přípravu hodí do naší uspěchané doby, protože jeho rozmíchání ve vodě trvá jen několik vteřin, a prášek, je-li správně skladován, má velmi dlouhou trvanlivost.

Přínos dr. Hagiwary nebyl jen v objevení kladných komplexních účinků mladého ječmene na lidské zdraví, ale také ve vyvinutí šetrné technologie zpracování a unikátní receptury, umožňující jeho komerční využití a zpřístupnění široké veřejnosti. Za svou práci byl během života několikrát oceněn prestižními cenami japonské a brazilské vlády.

Články a zajímavosti

Neplodnost a zelené potraviny

18.07.2012 14:28
Zelené potraviny, Chlorella Pyrenoidosa GW a Mladý ječmen GW - neplodnost. Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně nové a nové poznatky a souvislosti. Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí...

Zelené potraviny a kosmetika

18.07.2012 14:24
Zdravá pleť potřebuje kvalitní čištění, tonizaci, výživu, hydrataci a ochranu. Výživa a oxidační ochrana je především v rukou stravy. „Green foods“ - zelené potraviny jsou garantem její kvality. Lze jimi nahradit i jedno denní jídlo, jsou tedy otázkou výběru. Green foods – světový...

Výživa dětí a zelené potraviny

18.07.2012 14:20
Jakmile zelená miminka povyrostou a jsou postupně přikrmována, je možnost začít jim podávat i zelené potraviny. Je to totiž to nejlepší, co po mateřském mléku mohou dostat. Je dokázáno, že v ženském těle (stejně tak jako v mužském) je vysoký obsah nejrůznějších škodlivin.Jejich počet a...

Zelené potraviny a akné

18.07.2012 14:14
Když akné nás životem provází... Akné, česky trudovina, je vždy spojováno s obdobím dospívání a pohlavního dozrávání, kdy probouzející se hormony v našem těle vítězí nad zdravým rozumem a soudností a naše nejbližší okolí má co dělat, aby tuto situaci, spolu s námi, ve zdraví přestálo. Ne vždy...

Přínos zelených potravin v období těhotenství a kojení

18.07.2012 14:08
Pokud Mladý ječmen GW či Chlorellu Pyrenoidusu GW již dlouhodobě užíváte ještě před početím, máte jistotu, že většina škodlivin je z Vašeho organismu již odstraněna a užívání zelených potravin během těhotenství i kojení nepřerušujte. Zelené potraviny dokonale nahrazují různé multikomplexy...

Pravěká řasa jako zázračná potravina

18.07.2012 14:02
Chrání před rakovinou i obezitou Chlorella je jednobuněčná zelená mikrořasa obsahující vitamíny a minerály. Je mimo jiné skvělým doplňkem pro vegetariány, protože obsahuje 58 procent vysoce stravitelné kompletní vegetariánské bílkoviny.    Chlorella, která roste ve sladkovodních...

Zelené a stres

17.07.2012 21:56
Choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu Dnes se domníváme, že choroby mají svůj původ v nezpracovaném stresu. Za stresové situace organismus vylučuje hodně adrenalinu a noradrenalinu. Aby se organismus nedostal do hormonální nerovnováhy, mělo by v této chvíli dojít k fyzické aktivitě...

Časopis Máma a já

12.07.2012 10:02
V časopise Máma a já - červnové číslo 2012, byl otištěn úžasný článek o zelených potravinách. Naskenovaný článek je k nahlédnutí zde (nutno otevřít celé téma Časopis Máma a já): strana 1  strana 2   

Zelené potraviny jako antioxidanty

12.07.2012 08:38
Volné radikály způsobují nemoci Vysoce reaktivní molekuly nazývané "volné radikály" spolupůsobí s buněčnými komponenty a vyvolávají abnormální změny struktur. Tyto změny mohou neopravitelně poškodit buňky a - pokud nejsou neutralizovány - škody způsobené volnými radikály mohou vést k vážným...

Zelené potraviny a chudokrevnost

12.07.2012 08:36
V každém lidském těle koluje 5,5 - 6 litrů krve. Jednou z nejdůležitějších funkcí krve je přenos kyslíku. Bez něj není života. Ten se naváže na červené krevní barvivo - hemoglobin a červené krvinky jej pak transportují po těle. V důsledku nedostatku hemoglobinu dochází k poklesu zásobování orgánů...
1 | 2 >>